OurMeni

Chardonnay

OBLAST Puglia
NAZNAKA Salento IGT
PROIZVODNJA San Pietro Vernotico feud
ALKOHOL 12% vol
BOJA Limun žuta sa zelenim nijansama
MIRIS Voćan sa limunastim naznakama i upadljivim strastvenim voćem
UKUS Suv mineralni
MIKROKLIMA Mediteranska
TIP ZEMLJIŠTA glina i krečnjak
VINO Chardonnay 100%
RASADNI SISTEM Osmanluk sistem
PROSEČNA PROIZVODNJA PO BILJCI 2 Kg
IZLOŽENOST VINOGRADA Jugo-istok VISINA 50m
STAROST VINOGRADA 20-25 years
ŽETVA Prva dekada Avgusta
PREČIŠĆAVANJE Nerđajući čelik 18°C
HRANA KOJA IDE UZ VINO Kuvana i sirova jela od ribe, pasta mediteran, savršen aperitiv
TEMPERATURA POSLUŽIVANJA 18-20°C

Primitivo

OBLAST Puglia
NAZNAKA Salento IGT
PROIZVODNJA San Pietro Vernotico feud
ALKOHOL 14%
BOJA Rubin crvena sa intezivnim ljubičastim nijansama, čista sa dobrom zasićenošču
MIRIS Intezivna crna trešnja, šljiva, crna ribizla, anason se posebno ističe, delikatan duvanski ukus zajedno sa naznakama mednog cveća i ruzmarina.
Dodir otopljene čokolade sa naznakama crnog bibera je osobito za ovo grožđe.
UKUS: Dosledno suv, jako dobar balans.
MIKROKLIMA Mediteranska
TIP ZEMLJIŠTA glina i krečnjak
VINO Primitivo 100%
RASADNI SISTEM Guyot
PROSEČNA PROIZVODNJA PO BILJCI 1.5 kg
IZLOŽENOST VINOGRADA Jugo-istok - VISINA 107m
STAROST VINOGRADA 10/15 god. - ŽETVA Rani Septembar
PROIZVODNJA VINA Sporo sa klasičnim principima rimontagli i follature na kontrolisanim temperaturama.
HRANA KOJA IDE UZ VINO Jela bogata mahunarkama i obavezno meso.
TEMPERATURA POSLUŽIVANJA 18/20°C

Pinot Grigio

SORTA GROŽĐA: 100% PINOT GRIGIO.
SISTEM: Osmanluk.
BERBA: Ručna.
ŽETVA: Poslednjih 10 dana Avgusta.
PROIZVODNJA VINA: Grožđe se nežno odvaja i ostavlja da omekša kratak period. Onda se nežno pritiska i sokovi koji se dobijaju odvajanjem prolaze kroz prvo pretakanje. Fermentacija se odvija pod kontrolisanoj temperaturi od 19-20° u silosima od nerđajućeg čelika.
BOJA: Bledo žuta sa blagim odsjajem starog zlata.
AROMA: Ekstremno fina, jaka, harmonična i kompleksna, sa naznakama lubenice i kandiranog voća.
UKUS: Svež, svilenkast, sa odličnim balansom i istrajnošću.
HRANA KOJA IDE UZ VINO: Jela od ribe, predjela, rižota, i pečeno povrće.
TEMPERATURA POSLUŽIVANJA 12-13°C.
ALKOHOL: 12°

Negroamaro

OBLAST Puglia
NAZNAKA Salento IGT
PROIZVODNJA San Pietro Vernotico feud (LE)
ALKOHOL 13.5% vol
BOJA Rubin crvena sa garnet nijansama - AROMA Intezivna, delikatan sa naznakama crne trešnje, kafe, duvana
UKUS Harmoničnog začinjenog ukusa
MIKROKLIMA Mediteranska
TIP ZEMLJIŠTA glina i krečnjak
VINO 100% Negramaro
RASADNI SISTEM Osmanluk i mladica
PROSEČNA PROIZVODNJA PO BILJCI 3 Kg
IZLOŽENOST VINOGRADA Južno-istočno
VISINA 50 m
STAROST VINOGRADA 20-25 god.
VREME ŽETVE September
VINOFIKACIJA klasična fermentacija vina sa kontrolisanom temperaturom i zamenskim prodornim udarima. Makro-oksigenacija
PREČIŠĆAVANJE Inox čelik na 18°C
HRANA KOJA IDE UZ VINO jela od testa sa mesom, srednje začinjeni sirovi
TEMPERATURA POSLUŽIVANJA 18-20°C

Tyrannus

OBLAST Puglia
NAZNAKA Primitivo di Manduria D.O.P.
PROIZVODNJA Manduria D.O.C.
ALKOHOL 14,5% vol
BOJA Jarko rubin crvena sa odsjajom koji naginje ka narandžastoj
MIRIS Intezivan miris, pun i aromatičan
UKUS Harmoničan i punosnažan
MIKROKLIMA Mediteranska
TIP ZEMLJIŠTA glina i krečnjak
VINO Primitivo 100%
RASADNI SISTEM Guyot
PROSEČNA PROIZVODNJA PO BILJCI 1,5 Kg
IZLOŽENOST VINOGRADA Jugo-istok
VISINA 50m - STAROST VINOGRADA 10-15 god.
ŽETVA prva dekada Septembra
PREČIŠĆAVANJE 10 meseci u bačvi
HRANA KOJA IDE UZ VINO Crveno meso, pečenja, divljač, tvrdi sirevi i hladna jela
TEMPERATURA POSLUŽIVANJA 18-20°C

Montepulciano

SORTA GROŽĐA 100% Montepulciano
SISTEM osmanluk
BERBA ručna
ŽETVA Poslednja nedelja Septembra
PROIZVODNJA VINA Grožđe se nežno odvaja i ostavlja da omekša na kontrolisanoj temperaturi od 23-24° u periodu od 15-20 dana.
Nakon malolaktičke fermentacije, novo vino ide pod prvo pretakanje. Vino stari u bačvama jedan deo vremena a u drugoj fazi u silosima od nerđajućeg čelika.
BOJA intezivna rubin crvena, skoro neprobojna
AROMA trešnje, začinjen
UKUS blag,, pomalo taninski
HRANA KOJA IDE UZ VINO pečenja, mesa i stariji sirovi.
TEMPERATURA POSLUŽIVANJA 16-18°C.
ALKOHOL 13%

IGP Bianco Del Salento

Od Garganega i Chardonnay grožđa, boja je svetlo žuta sa zelenim sjajem. Na nepca deluje sveže i zadovoljavajuće. Kombinije se dobro sa jelima od ribe. Servirati na 10-12° C.

IGP Rosso Del Salento

Od Negroamaro i Primitivo grožđa, boja je intezivno rubin-crvena, aroma je voćna i karakteristična; ukus je suv, pun i sa dobrom strukturom. Ovo vino se slaže sa obrocima koja sadrže belo i crveno meso. Služi se na 15-18°C.

IGP Rosato Del Salento

Od Negroamaro i Primitivo grožđa, pink boje sa rubin sjajem i voćnom aromom. U ustima vino je harmonično, suvo, prijatno kiselkasto. Dobro se slaže sa pizzom, jelima od mesa i ribe. Servirati na 12-15° C.

Prosecco - NOVO

Zemlja porekla: Italija
Geografsko poreklo: Denominazione di origine protetta
Sorta: Prosecco 100%
Kol. Alkohola: 11% vol
Opis vina: penušavo ekstra suvo vino, slamneno žute boje, sveže i aromatične voćne note, intenzivan ukus široke amplitude od arome žute jabuke, breskve do hrskavog hleba.
Gastronomski saveti: Služiti uz predjela, ribu, morske plodove,sireve, jela od testa i belih mesa, razne vrste grickalica, savršen u ulozi aperitiva.
°C služenja: 6°C.