Vinarija Torleanziinformacije

Gde smo locirani?

Tenute dei F.lli G&L Ciotola s.s.a. je lociran u San Pietro Vernotico (Brindisi), u središtu Salento-a, gde proizvođači sa dugom tradicijom u proizvodnji vina prenose znanje sa generacije na generaciju.

Tržišta

Prisutni u 15 zemalja sveta, poput Nemačke, Velike Britanije, Belgije i Holandije, a poseban akcenat trenutno je na SAD i Kini. Torleanzi je, naravno, snažno prisutan i u mnogim italijanskim regijama: Pulji, Kampanji, Laciju, Lombardiji i Liguriji, a poseban status imaju na čuvenom ostrvu Kapri. Odnedavno su prisutna i na srpskom tržištu, od aprila 2016.

Asortiman-Srbija?

Portfolio se sastoji od pažljivo odabrane selekcije. Zastupljena su vina od internacionalnih sorti, ali glavni pečat daju crvena vina Primitivo i Negroamaro, u kojima se snažno oslikava karakter podneblja i istoimenih lokalnih sorti. Trenutno je u ponudi penušavo vino Prosecco, kao i mlada i sveža bela vina Chardonnay, Pinot Grigio i Sauvignon blanc. Biser ponude je izuzetno moćno, strukturno vino punog tela i sjajnog balansa Tyrannus, raskošan odraz karakteristika sorte Primitivo, koji dobija na kompleksnosti odležavanjem u barrique burićima od francuskog hrasta deset meseci pre plasiranja na tržište.

„Torleanzi od vinograda do kvalitetnih vina“

Imanje od 100 hektara vinograda, kojim dominira impozantna i istorijska kula Torre Saracena iz V veka n.e. (od čega je i nastalo ime vinarije Torleanzi), nalazi se na samo jedan kilometar od Jadranskog mora. Ta geografska odrednica ima veliki uticaj na klimu, jer smanjuje visoke letnje temperature i stvara povoljnije uslove za razvoj vinove loze. To se reflektuje i u vinima, i daje im dodatnu svežinu i mineralnost. Kao potvrda istorijske povezanosti sa tradicijom, vinogradi se kultivišu sistemom Alberate, drevnim načinom gajenja u kojem se loza pušta da se penje po okolnim biljkama, što štiti grožđe od vrućina jer se stvara hlad od krošnje koju loza spontano formira, bez nekog jasnog oblika. Ipak, sve više je zastupljen moderniji, špalirski sistem, i to sa permanentnim kordonom i orezivanjem lastara.

Salento je najvažnije područje za proizvodnju kvalitetnih vina u regiji Pulja na jugu Italije, a većina najkvalitetijih IGT i DOC apelacija nalaze se upravo u oblastima u okolini gradova Brindisi i Lecce, gde su i smešteni vinogradi vinarije Torleanzi.

Tradicija i strastsu ključne reči za Torleanzi vina.

Pozivamo Vas...

...da prošetate sa nama...

...i saznate o našoj proizvodnji.

Vinarija je smeštena u mestu Manfredonia, u oblasti Foggia, gde se odmah i prerađuje grožđe.

U zavisnosti od stila, vina odležavaju ili u sudovima od inoksa ili u barrique hrastovim burićima, a sva vina iz premijum kategorije sazrevaju u barrique od francuskog ili američkog hrasta .

Kada su vina spremna za flaširanje kapacitet proizvodnje može da dostigne i do 30.000 boca dnevno, a ukupan kapacitet proizvodnje na godišnjem nivou iznosi 3 miliona litara. U proseku, godišnje se proda oko milion litara Torleanzi vina.

Torleanzi kvalitetTorleanzi tim radi naporno svaki dan da bi pokazao svetu vrhunski kvalitet i eleganciju Italijanskih vina.